petek, 4. junij 2010

Kako čistimo tla?

Če se nam posreči, da ohranimo čista tla, bo vse stanovanje bolj čisto, pa tudi vzdrževali ga bomo lažje, saj se nesnaga ne bo raznašala po njem.

Ekološki nasveti

Za pomivanje skoraj vseh vrst tal (za zbrušena in lakirana lesena ter za pleskana tla, za tla iz linoleja, za tista, ki so prekrita z gumo, za keramične ploščice, celo za marmorna tla itd.) zadoščata le voda in krpa.
Če je umazanija na kakem mestu zares trdovratna, jo le na tistem mestu odstranimo z univerzalnim čistilom. Pred vsakim pomivanjem pa tla prej pometemo.
Če res ne moremo brez čistil, potem moramo za različne vrste talnih oblog (parket, linolej ali keramične ploščice) uporabiti druga čistila. Preden jih uporabimo, preberimo navodila.
Opustimo vsaj vsa močna čistila, še posebno takšna, ki vsebujejo topila, saj izredno onesnažujejo okolje in so zdravju škodljiva.
Popolnoma nepotrebna so lepotila za tla, ki povzročajo lesk, čeprav je res, da z njimi delno podaljšamo življenjsko dobo tal.
Če tla redno negujemo s čistili, ki povzročajo lesk, moramo vedeti, da s tem nanašamo na tla vedno nove in nove plasti, ki jih je potrebno od časa do časa odstraniti. Da nam to zares uspe, zopet potrebujemo močno topilo, torej spet novo kemijo. Številna čistila, ki jih nanašamo na že očiščene talne površine, so tudi vnetljiva in zato še bolj nevarna. Če želimo, da se tla svetijo, jih zelo na tanko namažimo z mlekom.
Tudi za čiščenje tal lahko uporabljamo čistilec na paro in pri tem ne potrebujemo nobenih detergentov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Čistila za tla

VSESTRANSKO ČISTILO ZA TLA Sestavine: - 100ml ali ½ skodelice belega kisa - 4 litre vroče vode Premešajmo. Uporabimo na lesenih tleh, l...